TEHNIČNE INFORMACIJE FIPRO®

Skladiščenje | Zlaganje | Prevoz

Voda in vlaga

S postopkom laminacije in končne obdelave površin se prepreči ali (odvisno od premaza) prepreči kopičenje vlage na podporni plošči.

Če obstaja možnost nabiranja vlage na robovih, se nezaščiteni robovi premažejo z neprepustnimi premazi. Pri uporabi v sanitarnih prostorih je treba biti posebej previden. V prostorih in na območjih, kjer lahko pride do neposrednih in intenzivnih vplivov vode, je treba plošče FIPRO® premazati na vseh površinah.

NEPRIMERJANE protipožarne plošče FIPRO® so občutljive na vodo.

Vsebnost vlage iz tovarne

Vsebnost vlage v ploščah, ki pridejo iz tovarne, je med 2 % in 7 %. Med prevozom in skladiščenjem se lahko ta vrednost spremeni. Plošče FIPRO® je treba zaščititi pred vlago, zato jih je treba shranjevati v suhih in zaprtih skladiščnih prostorih. Vlažnost zraka mora biti med 50 in 60 %, temperatura pa med 18 in 22 °C.

Shranjevanje

Zlaganje

Da se plošče ne bi zlomile ali deformirale, jih je treba zlagati na palete ali skladiščni les v razmaku približno 30 cm. Če plošče shranjujete v pokončnem položaju, brez dobrega stika s podporno površino, se deformirajo, kar lahko povzroči težave pri uporabi in namestitvi.

Na kupu sta lahko največ 2 originalni paleti. Uporabljene palete so pokrite s ploščo (npr. tanko iverno ploščo) in dodatno ohlapno folijo.

Zlaganje

Notranji prevoz

Za prevoz z viličarjem je priporočljiva velikost vilic več kot 80 cm. V vsakem primeru je treba uporabiti dovolj debelo podlago. Posamezne plošče morata dve osebi prenašati navpično, torej pokončno.

Prevoz