• FIPRO® OBLIKOVANI DELI

    Dekorativni protipožarni oblikovani deli

FIPRO® DEKORATIVNI OBLIKOVANI DELI

Prilagodljiva barva, oblika in velikost

Oblikovani deli FIPRO®:

Izdelujemo vse vrste komponent za požarno zaščito za vaše projekte. Ta prednost vam kot načrtovalcu, oblikovalcu in arhitektu ponuja nešteto možnosti za uresničitev vaših zamisli – praktično brez omejitev glede velikosti in oblike.

Oblikovane dele FIPRO® lahko prekrijete z naslednjimi materiali

– slikarstvo
– premaz iz folije
– ozadje (papir)
– prevleke iz tkanin
– kovinski premazi
– keramični premazi
– marmor
– furniranje
– HPL in CPL itd.

Oblikovani deli FIPRO® so dobavljeni brez peska po končanem delu. Površina FIPRO® je idealna za prekrivanje s HPL od najmanjše debeline 0,8 mm. Pred nanosom lepil se sprednja in zadnja stran surovih plošč strojno ali ročno očistita vseh ostankov granulata in prahu.

Za furnir in vrhnje plasti z visokim sijajem in/ali tanke laminate se oblikovani deli FIPRO® dodatno kalibrirajo, tj. brusijo pred nanosom lepila, da se doseže popolna površina.

PODROČJA UPORABE:

Oblikovani deli FIPRO® za pohištvo
Oblikovani deli FIPRO® z visoko gostoto so najprimernejši za izdelavo negorljivih pohištvenih robov. Priporočamo FIPRO® s povprečno gostoto pribl. 800 kg/m³ za individualno izdelavo želenega roba pohištva. Robovi so lahko prevlečeni z lesnim furnirjem (če to dovoljujejo požarni predpisi) ali še bolje z laminatom, če se uporabljajo kot deli pohištva ali omar.